fredag 21 april 2017

Veckobrev inför vecka 17


Hej!
Igår hade vi besök från  Den naturvetenskapliga institutionen vid Stockholms Universitet. De informerade oss om ”Levande Frågelådan” som vi kommer gå på i maj och gav oss inspiration i de naturvetenskapliga ämnena med ett häftigt vulkan-experiment.
Idag hade vi ännu ett besök från två gymnasister som håller i ett projekt som heter ”Locker room tolk”. Själv var jag inte med på den lektionen men hörde att det hade varit bra diskussioner efteråt om jämställdhet, förväntningar på tjejer och killar, attityder i omklädningsrum osv…
I NO har vi avslutat vårt arbete med människokroppen och går över nu till naturen. Vi repeterar ekosystem, näringskedjor, näringsväv, fotosyntes och fortsätter med hur ett frö blir till en planta för att senare lära oss mer om blommor, träd och fåglar.
Vill avslutningsvis säga att jag tillsammans med eleverna kommer gå ut en stund och sälja majblommor på måndag eftermiddag. Det vore bra om eleverna har sina väskor med sig men lämna gärna pengarna hemma förutom lite växel. Eleverna kommer senare lösa matematikuppgifter kopplade till majblommeförsäljningen.

Läxor till torsdag:
Svenska: Skriv klart kap 6 på huset.
Matematik: Minst 2 sidor på arbetsbladshäftet.
Engelska: Läslogg


Trevlig helg!

Gülnaz