fredag 5 maj 2017

Veckobrev inför vecka 19



Hej!
Nu har alla lämnat in sina redovisningar för majblomman och det ser mycket lovande ut. Det verkar vara över 5000 kr som våra barn har tjänat in. Exaktare summa kommer senare när föräldrar som har hand om kassan räknar och meddelar oss. Ansvariga för klassresan kommer och tar hand om pengarna på måndag och informerar oss mer.
På tisdag kommer ”flourtanten” och upplyser oss om tandhygien. Samma eftermiddag kommer vi att fira Fritidshemmens dag från kl 14.00-15.30 med en massa aktiviteter på skolgården och fotbollsplanet.
Elevrådet i skolan arrangerar en bokbytardag den 16 maj.  Här kommer information från dem:
”Tisdagen den 16 maj är Stora bokbytardagen!  Eleverna kan ta med en eller fler böcker hemifrån som de tröttnat på, och lämna in dem till klassläraren senast torsdagen 11 maj. Böckerna kan vara på svenska eller engelska, och bör inte sakna några sidor. På bokbytardagen kommer klassen att gå till bokbytarstationen i aulan och alla får ta hem lika många böcker som de lämnat in. Genom att byta till sig en bok som de aldrig har läst hoppas vi att uppmuntra återanvändning istället för konsumtion, och öka läslusten hos barnen.”

Har ni kvarglömda kläder i skolan är det bara ta en titt i aulan nästa vecka. Alla kvarglömda kläder och gympaskor kommer att ställas ut där.

Läxor till tisdag
NO: Läxförhör. Läs Biologiboken Naturen sid 142-145 och lär dig att förklara vad fotosyntes och förbränning innebär.  

Läxor till torsdag
Svenska: Skriv klart kapitel 7 på Huset.
Matematik: Arbetsblad
Engelska: Läslogg
Trevlig helg!

Gülnaz